Kajak-kenu vk - Ezüstérmes a férfi kajaknégyes Duisburgban

Külföld, 2018.05.27

Ismét ezüstérmet szerzett az egyik magyar férfi 500 méteres kajaknégyes a világkupán: a duisburgi versenyen ezúttal a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István alkotta egység állhatott fel a dobogóra.

A múlt heti, szegedi kajak-kenu vk-n a Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás, Kuli összeállítású hajó második, a Mozgi Milán, Tótka, Molnár és Somorácz Tamás alkotta kvartett harmadik lett az új olimpiai számban.

A magyar szövetség (MKKSZ) vasárnapi beszámolója szerint most vasárnap a Tótka vezette egység - amely előfutam-győztesként kvalifikálta magát a legjobbak közé - végig nagy csatában volt a tavalyi világbajnok német négyessel, a jó rajt után még vezetni is tudott. Féltávhoz három tizedmásodperccel előbb ért, mint a második helyen haladó Mozgi, Balaska, Birkás, Somorácz összeállítású kvartett, és mint az akkor még harmadik hazai hajó. A hajrát aztán a németek bírták a legjobban, nyolc tizedmásodperccel nyertek Tótkáék előtt, míg Mozgiék visszaestek az ötödik helyre.

"A legfontosabb, hogy van jó négyesünk, hiszen három összeállításban is dobogóra tudtunk állni a két világkupán - idézte az MKKSZ honlapja Hüttner Csaba szövetségi kapitányt. - Most úgy voltunk partiban a németekkel, hogy a mi ezüstérmes négyesünknek két-három napja volt együtt készülni, a németek pedig már másfél éve együtt vannak. Egyébként ma is mindkét hajónk jól versenyzett, Mozgi Milánék kipróbálták a kamikaze taktikát és a végére kicsit elfogytak, ennek ellenére velük is elégedett vagyok."

A szakember hozzátette: beszél mind a nyolc versenyzővel, továbbá néhány emberrel, akinek ad a szavára, majd hétfőn kijelöli azt a négy versenyzőt, aki K-4 500 méteren indulhat a június 8-10-i belgrádi Európa-bajnokságon.

"Ha pedig ott jól szerepelnek, akkor utána készülhetnek négyen tovább együtt a világbajnokságra is" - jelentette ki Hüttner Csaba.

A négyesek mellett vasárnap délelőtt kiválóan szerepelt Duisburgban Csizmadia Kolos is férfi kajakban, 200 egyesben: Pál Zoltán tanítványa a harmadik helyet szerezte meg. A 17 éves Molnár Csenge kilencedik lett C-1 500 méteren.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!