Késes támadás az amerikai Idaho szövetségi államban menekültek ellen

Külföld, 2018.07.01

Az Egyesült Államok nyugati szövetségi államában, Idahóban késes támadást követtek el egy olyan épületben, ahol menekülteket szállásoltak el. Négy áldozat állapota válságos.

A támadás Idaho fővárosában, Boise-ban történt, helyi idő szerint szombaton este kilenc óra körül. Kilencen sebesültek meg, közülük hatan gyermekek. A késelőt, a 30 éves Timmy Kinnert nem sokkal a történtek után őrizetbe vették.

A rendőrség közlése szerint Kinner Los Angelesben bejelentett lakos, de egy ideje Boise-ban élt, abban a lakótömbben, ahol tettét elkövette. Pénteken felszólították őt, hogy hagyja el a bérelt lakást, mert a házba átmeneti időre menekülteket költöztetnek be.

Dave Bieter polgármester vasárnap Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy "a szörnyűséges támadás nem Boise közösségét jellemzi".

Hasonlóképpen nyilatkozott sajtókonferenciáján Bill Bones, a város rendőrfőnöke is, aki közölte: az ügyben megindult a vizsgálat, de egyelőre nem tudni, mi volt Kinner tettének oka. A rendőrség fegyvereket keresve átkutatja a környéket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!