Klímaegyezmény - Spanyolország szerint meg kell kettőzni az erőfeszítéseket a párizsi megállapodás végrehajtása érdekében

Külföld, 2017.06.02

Meg kell kettőzni az erőfeszítéseket a párizsi klímamegállapodás végrehajtása érdekében - mondta Isabel García Tejerina, spanyol mezőgazdasági, halászati, élelmezési és környezetvédelmi miniszter a spanyol kormány pénteki ülését követő sajtótájékoztatón Madridban.

"Ez egy rossz hír, hogy az Egyesült Államok úgy döntött: kilép a párizsi klímaegyezményből" - fogalmazott a tárcavezető, emlékeztetve arra, hogy a különböző számítások szerint az USA a globális felmelegedését okozó üveghatású gázok 14-17 százalékát bocsátja ki, ezzel világszinten a második helyen áll Kína után.

Isabel García Tejerina - csatlakozva a német, francia, és olasz vezetőkhöz - hangsúlyozta: a Párizsban 2015 decemberében elfogadott egyezmény visszafordíthatatlan, és nem lehet újratárgyalni.

Mint mondta, épp ennek ellenkezőjét kell tenni, meg kell kettőzni a végrehajtás érdekében tett erőfeszítéseket, hiszen az egyezményt 196 tagállam írta alá, amelyből 147 már ratifikálta is, tehát hatályban van.

"A megállapodás összehoz minden nemzetet egy közös ügyben" - jegyezte meg a miniszter.

Mariano Rajoy, spanyol kormányfő Twitter-üzenetében erősítette meg, hogy Spanyolország továbbra is elkötelezett a párizsi megállapodás mellett. "Az Európai Unió vezeti a klímaváltozás elleni harcot " - foglalt állás bejegyzésében a spanyol politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!