KMKSZ-székház - Terrorcselekménynek minősítette az ügyészség a KMKSZ-székház elleni pokolgépes támadást

Külföld, 2018.03.06

Terrorcselekménynek minősítette a Kárpátalja megyei ügyészség a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodája ellen február 27-én elkövetett pokolgépes támadást, amelynek egyik feltételezett elkövetőjét, egy hivatásos katonát kedden Ungváron 60 napra előzetes letartóztatásba helyezett az ungvári városi-járási bíróság.

KMKSZ-székház - Terrorcselekménynek minősítette az ügyészség a KMKSZ-székház elleni pokolgépes támadást Az ügyről a sajtónak nyilatkozó Viktoria Popovics ügyészségi szóvivő közölte, a KMKSZ-székház elleni támadással azért foglalkozik az ungvári városi-járási bíróság, mert ennek a testületnek az illetékességi körébe tartozik a város területén elkövetett bűncselekmények vizsgálata. Hozzátette, a bíróság kedden dönt a robbantásos támadás két kropivnickiji illetőségű feltételezett elkövetőjének előzetes letartóztatásáról - adták hírül kárpátaljai ukrán hírportálok.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozza óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésük lehetősége nélkül. Jelezte, hogy az eljárást idegen vagyontárgy megsemmisítése és megrongálása címén indították, ehhez társította hétfőn az ügyészség a terrorcselekmény elkövetésének ügyét. Közlése szerint folyik a nyomozás és a gyanúsítottakat kihallgatása. A hatóságok egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, milyen indokból robbantottak a KMKSZ székházánál - mondta.

A Cserkasziban élő feltételezett robbantót hétfőn szállították Ungvárra, az ügyészség vele szemben is előzetes letartóztatást indítványozott.

A KMKSZ-székház ellen február 27-én elkövetett támadás három feltételezett elkövetőjét vasárnap vették őrizetbe az ukrán rendőrség munkatársai.
(MTI)

Galériánk

KMKSZ-székház - Terrorcselekménynek minősítette az ügyészség a KMKSZ-székház elleni pokolgépes támadást KMKSZ-székház - Terrorcselekménynek minősítette az ügyészség a KMKSZ-székház elleni pokolgépes támadást
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!