Kósa Ádám: az ifjúsági munkanélküliség csökkentésében Magyarország példát mutat Európának

Külföld, 2018.01.18

Magyarországon a pénzügyi válság óta harmadára csökkent az ifjúsági munkanélküliség, ezzel az ország   példát mutat Európának - jelentette ki Kósa Ádám fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a fiatalok foglalkoztatásával foglalkozó vitáját követően kifejtette, Magyarország azon kevés uniós országok közé tartozik Ausztria, Csehország, Hollandia, Málta és Németország mellett, ahol 11 százalék alatt van az ifjúsági munkanélküliség. A 2008-2009-es pénzügyi-gazdasági válság óta Magyarországon harmadára csökkent a 25 év alattiak munkanélküliségi aránya, míg az EU egésze ennél csak kisebb mértékben tudta mérsékelni a munka nélkül lévő fiatalok problémáját.

2017 végére a hatékony magyarországi programoknak és az ezekhez igazodó uniós források eredményes felhasználásának köszönhetően a fiatal munkanélküliek számát 10,5 százalékra csökkentette Magyarország, miközben ugyanez az uniós mutató csak 16,4 százalékra csökkent - húzta alá.

A képviselő beszámolt arról is, hogy a magyar kormány a 2014-2021 közötti időszakra rendelkezésre álló uniós forrásokból közel 190 milliárd forint felhasználásával valósít meg 25 év alatti nem tanuló és nem dolgozó fiatalok elhelyezkedését segítő programcsomagot az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében. Eddig Magyarország 4 régiója - Észak-Alföld, Dél-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl - részesült összesen 33,5 milliárd forint támogatásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!