Közel hat éves csúcson az ifo német üzleti hangulatindexe

Külföld, 2017.04.24

A vártnál nagyobb mértékben javult és közel hat éves csúcsot ért el áprilisban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet német üzleti hangulatindexe.

A müncheni egyetem ifo gazságkutató intézete mintegy 7 ezer gazdasági szakértő megkérdezésével havi rendszerességgel összeállított felmérésében az üzleti hangulat javulását állapította meg áprilisban.

Az üzleti hangulatindex a várt 112,5 pont helyett 112,9 pontra, 2011 júliusa óta a legmagasabb szintre emelkedett áprilisban a márciusi 112,4 pontról.

A hangulatindexnek a megkérdezett gazdasági szakemberek aktuális üzleti környezetről alkotott véleményét számszerűsítő részmutatója is jelentős mértékben javult, a hat hónapra előretekintő várakozásaikat számszerűsítő részmutatója viszont romlott. A felmérés április első felében, a francia elnökválasztás első fordulója előtt készült.

Az aktuális üzleti környezetet minősítő index áprilisban 121,1 pontra emelkedett a márciusi 119,5 pontról. Elemzők 119,2 pontot vártak áprilisra.

A hat havi várakozásokat tükröző mutató 105,2 pontra csökkent áprilisban az előző havi 105,7 pontról az elemzők által várt emelkedés, 106,0 pont helyett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!