Közép-Európába tartó kábítószer-szállítmányt lepleztek le a bolgár-román határon

Külföld, 2017.07.14

Egy Közép-Európába tartó teherautó üzemanyagtartályában 160 kilogramm marihuánát találtak a calafati határátkelőnél közösen szolgálatot teljesítő bolgár és román határőrök.

A román határrendészet pénteki közleménye szerint a bolgár rendszámú teherautóval jelentkezett határátlépésre egy 41 éves bolgár állampolgár, aki a fuvarlevél szerint Szlovákiába szállított fémalkatrészeket.

A határrendőröknek feltűnt, hogy az üzemanyagtartályon friss hegesztés nyoma látható, ezért a bolgár vámosok segítségével röntgensugarakkal is átvilágították a tartályt. Az ellenőrzés során 172 csomagot fedeztek fel az üzemanyag-tartályban, amelyekben több 159 kilogramm marihuána volt.

A két ország közti határrendészeti megállapodásnak megfelelően a határátkelőn leleplezett, kábítószer-csempészettel gyanúsítható teherautó-sofőr ellen Bulgáriában indítanak bűnvádi eljárást.

A román határrendészet pénteken arról is beszámolt, hogy a román-magyar határon újabb, a schengeni övezetbe illegálisan bejutni próbáló ázsiai határsértőket tartóztattak fel. A 15 iraki és szíriai állampolgárokból álló csoport tagjai korábban menedékkérelmet nyújtottak be a román hatóságokhoz, de nem várták meg kérelmük elbírálását, hanem Csanád közelében a zöldhatáron keresztül próbáltak átszökni Magyarországra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!