Közös imára és őrtüzek gyújtására hívja vasárnapra Székelyföld népét a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Külföld, 2017.10.25

Közös imára és őrtüzek gyújtására hívja vasárnapra Székelyföld népét Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke egy szerdán közzétett felhívásban.

Az SZNT elnöke mindenkit arra buzdított, hogy hittel és belső meggyőződéssel vegyen részt a vasárnapi rendezvényeken. "Ne hallgassunk azokra, akik megkérdőjelezik az ima erejét, ne hallgassunk azokra, akik a tűzgyújtást pótcselekvésnek nevezik. Gondolkozzunk el inkább azon, hogy miféle belső láng készteti cselekvésre a katalánokat, hogy együtt és külön-külön kiálljanak népük érdekeiért" - fogalmazott Izsák Balázs. Hozzátette: ha a közöny helyét elfoglalja a hit, a kiolthatatlan reménykedés a jövőben, akkor győztes lesz a közösség.

Kijelentette: nem kívánja, hogy egyetlen székely ember is megélje azt a rendőri brutalitást, amelyet a televíziók a katalóniai szavazóközpontok elől közvetítettek, de ugyanazt a lelkesedést kívánta a székelyeknek, amely a katalánokat is fűti.

"Kívánjuk, hogy vasárnap a közös imádságon megszűnjön lelkünkben a kételkedés, a közöny, és ebben csak a Jóisten segíthet. Imádkozzunk, és világítsuk ki a Székely Hazát!" - fogalmazott felhívásában Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

Az őrtűzgyújtások helyi idő szerint 16 óra 30 perckor (közép-európai 15.30) kezdődnek. Az SZNT egyelőre 24 helyszínt jelölt meg, de ezek listája folyamatosan bővül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!