Külföldi sajtó Magyarországról - A FAZ írása Horst Mahler soproni elfogásáról

Külföld, 2017.05.17

Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a Németországban körözött Horst Mahler soproni elfogásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

Stephan Löwensten Mint egy forró krumpli című írásában kiemelte: Horst Mahler "elspekulálta magát", és nem fér kétség ahhoz, hogy Magyarország a lehető leggyorsabban kiadja őt a német hatóságoknak. A magyarok már elfogása napján úgy kezelték az ügyet, mint amikor valaki "véletlenül megmarkol egy forró krumplit" - írta.

Kifejtette: Orbán Viktor magyar kormányfő ugyan előszeretettel láttatja magát mint népe védelmezőjét a "brüsszeli centralizmussal", a "berlini vagy bécsi politikai korrekt atyáskodással", vagy éppen a nemzetközi szervezetek azon "állítólagos összeesküvésével" szemben, amely arra irányul, hogy "elárasszák migránsokkal Európát", de Mahler valószínűleg félreértette szavait.

Valójában a kormány a 2010-es választási győzelem óta többet tett az antiszemitizmus ellen, mint bármelyik elődje, és egy fideszes politikus volt az, aki kormánytagként először nyilvánosan elismerte, hogy Magyarországnak van felelőssége a holokausztban, és maga Orbán Viktor is "többször egyértelműen nyilatkozott" ebben az ügyben - hangsúlyozta a FAZ szerzője, a többi között ismertetve egy kimutatást, miszerint 2015-ben Magyarországon 42 antiszemita indíttatású bűncselekményt regisztráltak, Franciaországban pedig 1500-at.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!