Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin

Külföld, 2018.03.16

A Die Welt című konzervatív német lap a március 15-i ünnepségekkel kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

A lap hírportálján Parlamenti választások Magyarországon: miért aggódik Orbán Viktor kormánya címmel, +Aggódunk. Sokan elfordultak Orbántól+ alcímmel közölt írásában Boris Kálnoky kiemelte, hogy a nemzeti ünnep a választás előtti "erőpróba" volt a pártoknak, Orbán Viktor százezreket vitt az utcára, az ellenzék pedig csak ezreket, "a kormány mégis aggódik".

Kifejtette, hogy a választási kampány "nagy mozivá", szórakoztató előadássá változott, amelyben a "kormány médiumai" a Csillagok háborúja című alkotás fő gonoszaként, Dart Vaderként ábrázolják Soros Györgyöt, a "kormánnyal szemben kritikus médiumok" pedig a miniszterelnök-helyettes nagyvadakra helikopterrel folytatott vadászatát leplezik le, és megjelent egy "idős hölgy" is, akinek "akadt néhány milliárd eurója", hogy rábízza egy miniszterre.

Az ilyen hírek "természetesen nem segítik a választási kampányt", ráadásul a Fidesz nemrégiben nagy meglepetésre és súlyos vereségként elveszítette a polgármester-választást egy "fellegvárában", így "alig meglepő módon idegesség terjed a kormánypárt soraiban".

A "válasz" a Békemenet volt, amelyre busszal szállították a Fidesz támogatóit az egész országból. A "hatalmas tömeg" és az "erődemonstráció" Orbán Viktor számára "politikai siker", és a felmérések a kormánypárt egyértelmű előnyét jelzik, mégis van bizonytalanság, mert "legalábbis elvileg" lehetséges, hogy az ellenzék legyőzi a Fideszt, ha összefog - írta Boris Kálnoky, megjegyezve, hogy a Jobbik "nem akar belemenni kompromisszumokba" a többi ellenzéki párttal.
https://www.welt.de/politik/ausland/article174600463/Parlamentswahl-in-Ungarn-Warum-die-Regierung-von-Viktor-Orban-bangt.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!