Kvótaper - A szlovák belügyminiszter szerint Pozsony következetesen elutasítja a kvótákat

Külföld, 2017.07.26

Szlovákia ellenzi a kötelező kvótákat, és olyan megoldásban érdekelt, amely csökkentené az Európai Unióba irányuló migrációs áradatot - hangsúlyozta szerdán Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.

A szlovák politikus a Facebook-oldalán reagált Yves Botnak, az Európai Bíróság főtanácsnokának szerdán közzétett állásfoglalására, amelyben a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.

"Szlovákia a kvóták ellen van, és mindig ellenük lesz. Olyan megoldást fogunk keresni, amely lehetővé teszi az Európai Unióba irányuló migrációs hullám mérséklését" - állt Robert Kalinák bejegyzésében.

"A kötelező kvótarendszer teljes egészében hatástalan" - szögezte le a pozsonyi belügyminiszter.

A Denník N független napilap honlapja szerint megszólalt a kvótaperben Robert Fico szlovák miniszterelnök is. "Szlovákia soha nem fogja elfogadni a kötelező menekültkvótákat" - jelentette ki Robert Fico.

A honlap szerint Fico a témával kapcsolatban bírálta a szlovák médiát. "Ez a szlovák média tipikus hozzáállása. Ahelyett, hogy támogatnák Szlovákiát a migránskvóták elutasításában, annak örülnek, hogy megjelent egy ügyvéd semmire sem kötelező állásfoglalása" - idézi a miniszterelnököt a Deník N, amely a jelenlegi szlovák kormányzat rendszeres bírálói közé tartozik.

Robert Fico arra kérte a szlovák médiát, hogy "vegye védelmébe az ország érdekeit, ahogy ezt a kormány is teszi" - olvasható a honlapon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!