Lavrov párbeszédre szólított fel a katari válság ügyében

Sport, 2017.06.05

Párbeszédre szólított fel a Katar és a több más arab ország közötti viszony erős kiéleződése ügyében Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor telefonon tárgyalt katari kollégájával, Muhammad bin Abdul Rahmán ász-Száni sejkkel - közölte honlapján hétfőn az orosz külügyi tárca.

Hétfőn Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein, majd nem sokkal később Jemen és Líbia is megszakította diplomáciai kapcsolatait Katarral. A Moszkvával való kapcsolatfelvételt Doha kezdeményezte.

A moszkvai közlemény szerint a két külügyminiszter aggodalmát fejezte ki az arab világban keletkezett új feszültséggóccal kapcsolatban. Lavrov az ellentétek kölcsönös tiszteleten alapuló, tárgyalásos rendezése mellett foglalt állást, a példátlan jellegű kihívások, különösen a terrorfenyegetés tükrében.

A katari szuverén alap és a svájci Glencore cégcsoport egyébként tavaly decemberben, 50-50 százalékos részesedésben felvásárolta az állami többségű Rosznyefty orosz olajvállalat 19,5 százalékát mintegy 10,5 milliárd euróért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!