Magyar-román-ukrán program indult a Felső-Tisza ökológiai állapotának felmérésére

Külföld, 2020.06.18

Magyar-román-ukrán program indult a Felső-Tisza és mellékfolyói ökológiai állapotának felmérésére - közölte a nagyrészt európai uniós támogatású program szakmai koordinátora, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében elnyert támogatás segítségével indul el a két évig tartó szakmai projekt.

A szakemberek felmérik a Tisza felső szakasza, illetve mellékfolyóinak szennyezőforrásait, értékelik a folyók ökológiai állapotát és elvégzik "a közösségi jelentőségű és invazív fajok összehangolt vizsgálatát" a határokon átnyúló térségében.

A program végén a szatmárnémeti és ungvári székhelyű partnerszervezetek bevonásával elkészülő szakmai tanulmány a remények szerint hozzájárul a természeti értékek sikeres védelméhez és a határokon átnyúló Tisza és mellékfolyói vízminőségének javításához - olvasható a kormányhivatal közleményében. A projekt 505 ezer eurós (174 millió forint) költségvetésének 90 százalékát az Európai Unió biztosítja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!