Manchesteri robbantás - A cseh kormány szerint gyorsan tisztázni kell a terrortámadás hátterét

Külföld, 2017.05.23

A manchesteri robbantás hátterének mihamarabbi felderítését és a tettesek szigorú felelősségre vonását sürgeti a cseh kormány.

"Mélyen megrendített, ami Manchesterben történt. Bízom abban, hogy a tragédia hátterét sikerül mihamarabb tisztázni" - írta keddi Twitter-bejegyzésében Bohuslav Sobotka miniszterelnök.

"Bűncselekmény történt, és ennek felelőseit mihamarabb meg kell büntetni" - közölte szintén a Twitteren Lubomír Zaorálek külügyminiszter.

A cseh külügyminisztérium értesülései szerint a manchesteri koncertnek cseh nézői is voltak, de Prágának egyelőre nincsenek olyan információi, hogy az áldozatok vagy a sebesültek között cseh állampolgár is lenne. "Biztosan kizárni jelenleg még nem tudjuk" - közölte kedden délelőtt Irena Valentová, a külügyi tárca sajtóosztályának munkatársa.

A külügyminisztérium ismételten felszólította a külföldre utazó cseh állampolgárokat, hogy regisztráltassák magukat a tárca erre a célra létrehozott nyilvántartásában, ami problémák esetén nagyon sokat segíthet a hatóságoknak.

Milan Chovanec cseh belügyminiszter közölte, hogy Prága kapcsolatban van az illetékes brit hatóságokkal, és szükség esetén kész a segítségnyújtásra. A miniszter leszögezte: a csehországi biztonsági intézkedések nem változnak, s minden tömegrendezvényre történő belépéskor szigorú ellenőrzéseket kell végezni. "Pillanatnyilag nincsenek olyan értesüléseink, miszerint Csehországban bármiféle terrorveszély fenyegetne" - jelentette ki Chovanec.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!