Manchesteri robbantás - Tajani: a manchesteri támadás a pusztítás új mélységeit érte el

Külföld, 2017.05.24

A fiatalok ellen intézett manchesteri célzott terrortámadás a pusztítás új mélységeit érte el - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán.

Tajani az EP brüsszeli épületében tartott, a terrortámadás 22 halálos áldozatára emlékező rendezvényen kijelentette: nincsenek szavak, amelyek visszaadnák az áldozatok felett érzett szomorúságot.

Nem szabad azonban hagyni és az elszántságnak erősnek kell lennie, hogy együttműködve tovább lehessen lépni és le lehessen győzni a terrorizmus csapdáját - hangsúlyozta az elnök.

A megemlékezésen Antonio Tajani mellett részt vett Alison Rose, Nagy-Britannia Brüsszelbe akkreditált nagykövete és Sir Tim Barrow, az Európai Unió mellett működő brit állandó képviselet vezetője is - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.

A brit hatóságok által Salman Abedi néven azonosított támadó hétfő éjjel hajtott végre öngyilkos merényletet a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena rendezvénycsarnokban, ahol Ariana Grande amerikai énekesnő adott koncertet. A 22 éves líbiai számrmazású férfi az előadás végén, a fedett rendezvényközpont előcsarnokában, a koncertről távozó tömegben robbantotta fel a nála lévő pokolgépet.

A merényletben összesen 22-en vesztették életüket, és 59-en sérültek meg. A robbantásban Abedi is életét vesztette. Az áldozatok és a sérültek között egyaránt sok a gyermek és a tizenéves fiatal. A legfiatalabb azonosított halálos áldozat egy nyolcéves kislány.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!