Manchesteri robbantás - Tuzson: a legaljasabb a gyerekek ellen elkövetett terrortámadás

Külföld, 2017.05.24

A legaljasabb terrortámadás, amikor kifejezetten gyerekek a célpontok és az áldozatok - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence, akit a hétfő esti manchesteri terrortámadással kapcsolatban kérdeztek, hangsúlyozta: törekedni kell Európa biztonságának megerősítésére, ez a legfontosabb kötelesség.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, az európai politikusoknak abba kell hagyniuk a "kettős beszédet", "mondjuk ki", hogy az illegális bevándorlásnak, annak, hogy ellenőrizetlenül érkeznek emberek Európába, következményei vannak, ezek egyike a terrorizmus. Ezt meg kell akadályozni - tette hozzá, kiemelve: meg kell állítani a folyamatot, nem "kezelgetni" kell "mindenféle kvótákkal".

A hétfő este egy könnyűzenei koncerten elkövetett robbantásban több mint húszan haltak meg, köztük gyerekek is, és csaknem hatvanan megsebesültek. A brit rendőrség gyanúja szerint a 22 éves, líbiai származású Salman Abedi lehetett az elkövető, aki Manchesterben született, és ott is élt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!