Martin Schulz: Merkel pártszövetségének nem fontos az európai értékek védelme

Külföld, 2017.06.25

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségnek nem fontos az európai érdekek védelme - jelentette ki Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) elnöke, kancellárjelöltje pártja vasárnapi dortmundi kongresszusán.

A szeptemberi parlamenti választásra készített program elfogadására összehívott rendkívüli kongresszuson hangsúlyozta, hogy "új problémái" vannak a demokratikus, felvilágosult és toleráns Európának, amelyért a CDU egykori elnöke, Helmut Kohl néhai kancellár küzdött, mert EU-n belüli kormányok, például az Orbán Viktor vezette magyar kormány és a lengyel kormány megkérdőjelezi a toleranciát és a világ iránti nyitottságot.

Hozzátette, hogy az Európai Parlament elnökeként számtalanszor szóvá tette ezeket a fejleményeket az Európai Tanács ülésein, és soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől.

Éppen ellenkezőleg történt, a CDU testvérpártja, a bajor CSU "díszvendégként" fogadta Orbán Viktort, aki mindenki másnál jobban támadta a német menekültpolitikát - mondta Martin Schulz, kiemelve, hogy aki Merkelre szavaz, végül a CSU elnökét, Horst Seehofert kapja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!