Másfél éves mélyponton novemberben a németországi infláció

Külföld, 2019.11.28

Az előző havival megegyező, másfél éves mélyponton maradt novemberben a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett jelentése alapján.

A Destatis előzetes adatai alapján éves bázison a fogyasztói árak a várt 1,3 százalék helyett a másfél éves mélypontnak számító 1,1 százalékkal emelkedtek novemberben is, hasonlóan az októberi adathoz.

Novemberben az előző havihoz képest a vártnál nagyobb mértékben, 0,8 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. Elemzők 0,6 százalékos csökkenést vártak az októberi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált inflációs ráta, a HICP a várakozásokkal megegyező 1,2 százalék lett novemberben az októberi 0,9 százalék után. A novemberi 1,2 százalékos harmonizált infláció június óta a legmagasabb érték.

Az előző havihoz képest a fogyasztói árak harmonizált bázison is 0,8 százalékkal csökkentek novemberben az októberi 0,1 százalékos havi növekedés után. Elemzők 0,7 százalékos csökkenést vártak havi bázison.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2019/11/PD19_454_611.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!