Medvegyev kibővítette Mutko jogkörét a nagyszabású sportrendezvények ügyében

Külföld, 2018.01.29

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök kibővítette Vitalij Mutko sportügyekben illetékes miniszterelnök-helyettesnek a nagyszabású sportesemények megrendezésével kapcsolatos jogkörét, megerősítve szerepét az idei labdarúgó-világbajnokság előkészítésében - közölte hétfőn az Interfax hírügynökség.

Mutko december 27-én lemondott a vb szervezőbizottságának elnöki posztjáról, helyét Alekszej Szorokin, a testület addigi ügyvezető igazgatója vette át, ám a kormány részéről továbbra is a miniszterelnök-helyettes koordinálta a munkát. Mutko december 25-én ideiglenesen - hat hónapra - átadta az orosz futballszövetség vezetését Alekszandr Alajev főigazgatónak. A személyi változásokra az orosz sportolókat ért doppingvádak miatt volt szükség.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december 5-én szisztematikus doppingolással indokolva kizárta Oroszországot a februári phjongcshangi téli olimpiáról, egyben kitiltotta Mutkót - aki a 2014-es szocsi olimpia alatt sportminiszter volt - minden olimpiai eseményről. Ennek következtében a 169 kvótát szerzett orosz versenyző csak semleges zászló alatt vehet részt az olimpián.

Az orosz doppingbotrány miatt a politikus nyomás alá került a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) részéről is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!