Meghalt két palesztin izraeli katonákkal vívott összecsapásban a dzseníni menekülttáborban

Külföld, 2017.07.12

Meghalt két palesztin abban az összecsapásban, amely izraeli katonák és palesztinok között tört ki a dzseníni menekülttáborban, Ciszjordániában - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Egy izraeli katonai szóvivő beszámolója szerint a palesztinok éjszaka robbanószerkezetekkel dobálták a házak tetejéről az izraeli hadseregnek a menekülttáborban tevékenykedő különleges egységét, és a katonák tüzet nyitottak rájuk.

Palesztin források szerint az összecsapásban lelőttek egy palesztint, a húszéves Szaad Szalláhot, és megsebesítettek két másikat, akik közül az egyik, a tizenhét éves Ausz Szaláme a kórházba szállítás után szintén meghalt.

Szerdára virradóra az izraeli biztonságiak, a hadsereg, a Sin Bét belbiztonsági szolgálat és a katonai határrendőrség összesen huszonegy körözött palesztint állított elő Ciszjordániában, akik közül tizennyolcat terrorizmussal vádolnak.

Év elején is történt egy hasonló eset Dzsenínben - mutatott rá a Háárec című újság honlapja. Akkor egy tizenkilenc éves palesztin vesztette életét az izraeli csapatokkal vívott összetűzésben.

Legutóbb hétfőn követtek el merényletet a Jordán folyó nyugati partján fekvő Ciszjordániában, amelyet Izrael 1967-ben, az úgynevezett hatnapos háborúban foglalt el Jordániától. Hétfőn egy palesztin támadó autójával egy izraeli őrhely katonái közé hajtott, majd kiszállt, és késsel a katonákra támadt, s egyiküket megsebesítette. Az elkövetőt lelőtték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!