Megkéseltek egy roma aktivista nőt a kelet-ukrajnai Zaporizzsjában

Külföld, 2019.10.24

Egy ismeretlen férfi késsel megsebezte egy roma szervezet vezetőjét csütörtökön a kelet-ukrajnai Zaporizzsjában - jelentette UNIAN ukrán hírügynökség.

A rendőrség közlése szerint a kórházból kaptak értesítést arról, hogy egy nőt késszúrással szállítottak be hozzájuk. A 24 éves nőt egy ismeretlen férfi támadta meg fényes nappal egy ház bejárata előtt, majd miután megszúrta áldozatát, elmenekült. A hatóságok még keresik az elkövetőt, tettének indítéka egyelőre nem ismert.

Később Naufal Hamdanyi, a Nemzeti Kisebbségek Szövetségének Zaporizzsja megyei elnöke a Facebookon közzétette, hogy az áldozat Anzselika Bjelova, a "Lacso Drom" Zaporizzsjai Roma Központ nevű civil szervezet vezetője. A megtámadott nő férje szintén aktivista: Kosztyantin Bjelov egy korrupcióellenes helyi civil szervezet vezetője.

Hamdanyi közlése szerint a tettes hosszas megfigyelés után támadt Bjelovára, akit szívtájékon szúrt. A fiatal nő állapotáról annyit írt, hogy műtétet hajtottak végre rajta, és az intenzív osztályon fekszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!