Megöltek egy arab fiatalt egy izraeli arab városban kitört zavargásban

Külföld, 2017.06.06

Egy biztonsági őr lelőtt egy arab fiatalt keddre virradóra a Kfar Kasszem nevű, arabok lakta izraeli városban keddre virradóra, amikor a rendőrség rutinintézkedése nyomán zavargások törtek ki - jelentette az izraeli katonai rádió.

Ami Ben David, az izraeli rendőrség egyik szóvivője szerint a zavargások egy autó utasainak igazoltatása nyomán törtek ki, amikor az őrjárat az igazolványok átvizsgálásakor kiderítette, hogy egy körözött ember ül a gépkocsiban. Megpróbálták letartóztatni az illetőt, de ellenállt, majd mintegy ötven helyi fiatal a segítségére sietett, és kövekkel kezdte dobálni az intézkedő rendőröket. A rendfenntartók végül elfogták, és elvitték a városból a körözött embert.

A rendőri kényszerintézkedés után súlyosbodott a helyzet, több százan gyűltek össze a város bejáratánál, kövekkel dobálták a rendőrség épületét, és felgyújtottak három rendőrautót.

A rendőrőrs épületét felügyelő biztonsági őr, egy civil biztonsági cég alkalmazottja életveszélyben érezte magát, és lövéseket adott le a kődobálók felé, és megölt egy húszéves fiatalt. Ezek után az arab fiatalok még nagyobb számban tiltakoztak, a rendőrség pedig nagy erőkkel érkezett a helyszínre, hogy kimentse a rendőrőrsön rekedt rendőrt és biztonsági őrt.

Tömegoszlató eszközökkel véget vetettek a zavargásoknak, és közben tárgyalások kezdődtek Kfar Kasszem vezetőivel a helyzet normalizálásáról. Továbbra is jelentős rendőri erők tartózkodnak a városban.

Ajman Ode, az izraeli parlament arab frakciójának vezetője a katonai rádióban az arab fiatal meggyilkolásával vádolta a rendőrséget, és kifogásolta, hogy a hatóságok az izraeli arabok körében elkövetett gyilkosságok igen csekély hányadára derítenek fényt, ugyanakkor a zsidó közösségben elkövetett bűncselekmények esetében alaposan járnak el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!