Megtámadták egy német kisváros polgármesterét, valószínűleg politikai okokból

Külföld, 2017.11.28

Késes támadást hajtottak végre egy német kisváros polgármestere ellen, valószínűleg politikai okokból, az ügyben Angela Merkel kancellár is megszólalt kedden.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével. Andreas Hollsteint, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, a feltételezett elkövetőt elfogták.

A polgármester még éjjel hazamehetett a kórházból.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról.

Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához.

Az alig 20 ezer lakosú Altena országszerte híres arról, hogy a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a közös feladatokból adódó terhek tartományok közötti elosztását szabályozó kvótarendszer alapján kellett volna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!