Merkel: a koalíciós megállapodásban maradt mozgástér a francia javaslatokra

Külföld, 2018.01.19

Angela Merkel német kancellár szerint maradt lehetséges mozgástér az eurózóna reformjáról szóló francia javaslatokra a német koalíciós tárgyalások alapjának szánt megállapodásban, amelyet a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) együtt dolgozott ki  a Német Szociáldemokrata Párttal (SDP).

"A dokumentum oly módon született meg, hogy hagytunk mozgásteret a tárgyalásokra Franciaországgal egy megfelelő megoldás megtalálásához" - mondta pénteken a német kancellár Párizsban Emmanuel Macron francia államfővel tartott közös sajtótájékoztatóján. "Ha minden apró részletet előre meghatároztunk volna Németországban a dokumentumban, akkor az nem szolgálna semmire a tárgyalásokon, szándékosan vannak kétértelműségek a dokumentumban" - tette hozzá.

A francia elnök szerint az előzetes német egyeztetéseken "valódi ambíció" rajzolódott fel az európai reformterveket illetően.

Emmnauel Macron és Angela Merkel jelezte, hogy márciusig kétoldalú konszenzust alakítanak ki az eurózóna reformjáról, s júniusig véglegesítik az európai útitervet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!