Merkel: az alaptörvénynek megfelelő iszlám Németországhoz tartozik

Külföld, 2017.09.03

A német alkotmánnyal összeegyeztethető elveket képviselő iszlám vallás Németországhoz tartozik - jelentette ki Angela Merkel német kancellár vasárnap Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

Hangsúlyozta, hogy négymillió muzulmán ember él Németországban, akik mind "hozzájárulnak az ország sikeréhez", így vallásuk a német társadalom része, de csak akkor, ha az alaptörvénynek megfelelő módon gyakorolják, és vezetőik elhatárolódnak az iszlám nevében elkövetett terrortól.

Az alkotmányellenes módon működő mecsetek bezárását tovább kell folytatni, és fejleszteni kell a hitszónokok állami oktatását. Az államnak tudnia kell, hogy mit prédikálnak a mecsetekben.

Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelölt kijelentette: 3-5 százaléknyi fanatikus és radikális miatt nem szabad elítélni egy vallást, azonban meg kell akadályozni, hogy máshonnan, például Szaúd-Arábiából mecsetek finanszírozása révén "gyűlöletet exportáljanak" Németországba, és "semmi keresnivalójuk" Németországban mindazoknak, akik a vallásszabadsággal visszaélve megsértenek más alkotmányos elveket, köztük a nők és férfiak egyenjogúságát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!