Merkel: fontos a plurális társadalom, a független média és a független igazságügy

Külföld, 2017.02.07

A plurális társadalom, a független igazságügy és a független média szükségességét emelte ki Angela Merkel német kancellár kedden Varsóban, a Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel közösen megtartott sajtóértekezleten a Lengyelországgal szemben elindított uniós jogállamisági mechanizmus témakörét érintve

A német kancellár "konstruktívnak" nevezte azt a vitát, amelyet Varsó az Európai Bizottsággal, valamint a Velencei Bizottsággal a lengyel jogállamiságról, illetve a lengyel alkotmánybíróság helyzetéről folytat.

Angela Merkel emlékeztetett a Szolidaritás független lengyel szakszervezet történelmi szerepére. A Szolidaritás nélkül "talán sem az egységes Európa, sem a hidegháború befejeződése, sem Németország egyesítése nem következett volna be"- jelentette ki.

"Ebből az időből tudjuk mennyire fontos a plurális társadalom, a független média és az igazságügy, hiszen ez korábban nem volt" - folytatta, majd hozzáfűzte: örül annak, hogy Lengyelország válaszolni kíván az Európai Bizottság és a Velencei Bizottság kérdéseire.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!