Moszkva destabilizálási törekvésekkel vádolt meg külföldi nem kormányzati szervezeteket

Külföld, 2017.05.17

Oroszországban stabil a társadalmi és politikai helyzet, annak ellenére, hogy külföldi nem kormányzati szervezetek annak megingatására törekednek - jelentette ki Alekszandr Grebenkin, az orosz biztonsági tanács titkárának helyettese a testület megalakulásának 25. évfordulója alkalmából megtartott szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.

Grebenkin szerint a társadalmi stabilitás megőrzése szempontjából prioritása van annak, hogy megakadályozzák szélsőségességnek a fiatalok körében való terjesztését, valamint a nemzeti vagy faji felsőbbrendűséget hirdető extrém tevékenység finanszírozását, és fellépjenek azzal szemben az információs szférában, beleértve az internetet.

A tisztségviselő elmondta, hogy Oroszországban folyamatosan nő a nyilvántartásba vett szélsőséges bűncselekmények száma, ami szerinte a rendvédelmi szervek munkájának eredményességére utal. Tavaly 1450 ilyenről szereztek tudomást, ami 9,1 százalékkal haladta meg a 2015-ös adatot.

Grebenkin beszámolójában nagy jelentőséget tulajdonított a szélsőségesség elleni megelőző tevékenységnek, amelynek köszönhetően a rendvédelmi szerveknek tavaly több mint száz, etnikumok közötti konfliktushelyzetet sikerült megelőzniük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!