Nagyszabású hatósági akció indult csempészésben érintett személyek és hivatalnokok ellen Kárpátalján

Külföld, 2017.11.16

Az ukrán határőrség, katonai ügyészség és katonai elhárítás több mint 300 munkatársának bevonásával kezdődött nagyszabású akció csütörtökön Beregszász és Munkács környékén csempészésben érintett személyek és állami hivatalok ellen, a razzia során 100 helyen tartottak házkutatást, és 20 személyt vettek őrizetbe - adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A sajtóhírek szerint a különleges művelet célja annak a csempészhálózatnak a felszámolása, amelynek tagjai az ukrán-magyar határ mellett - a hatóságok szerint - törvénytelenül magánosított földterületen át cigarettát és drogokat juttattak szervezett módon Magyarországra. Az akcióba a határőrség különleges egysége mellett a hatóságok mintegy 70 katonai járművet és helikoptereket is bevontak.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál beszámolója szerint csütörtök reggel egy Munkács környéki szállodában őrizetbe vették azt a nagybégányi lakost, aki annak a Beregszász közelében található 140 hektáros területnek a tulajdonosa, amelyen át a szervezett csempészés folyt. Az orgánum úgy értesült, hogy a mintegy 100 helyen tartott házkutatás során őrizetbe vett 20 személy lakóhelyén nagy mennyiségű készpénzt, dohányárut és kábítószert foglaltak le. Ugyancsak házkutatásokat tartottak és dokumentumokat foglaltak le Beregszászon a járási földhivatalban és annak munkatársainál törvénytelen földprivatizációs ügyletek lebonyolításának gyanújával. A hivatal korábbi vezetője is az őrizetbe vettek között van, őt azzal gyanúsítják, hogy 140 hektárnyi állami földet játszott át egy szervezett bűnözői csoportnak.

Oleg Szlobogyan, az Ukrán Állami Határőrszolgálat (DPSZU) parancsnokának referense a médiának csütörtökön Kijevben megerősítette, hogy a határőrség a rendőrséggel és a katonai ügyészséggel karöltve nagyszabású különleges műveletet hajt végre (Kárpátalján). Ennek célja - mint hangsúlyozta - a bűnözés felszámolása a határ menti térségekben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!