Negyedik alkalommal szervezett jótékonysági félmaratont az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján

Külföld, 2018.09.22

Több mint félezren futottak szombaton a Beregszász melletti Makkosjánosiban az Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett 4. jótékonysági félmaratonon, amelyen részt vett Gyurta Dániel, olimpiai bajnok úszó, a szervezet önkéntese.

Negyedik alkalommal szervezett jótékonysági félmaratont az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján A segélyszervezet 1353-as mezét viselő futók Gyurta Dániel vezetésével vágtak neki a jótékonysági futóversenynek, amelyet Lévai Anikó, a szervezet jószolgálati nagykövete indított el a település Barna György stadionjából. A félmaratoni 21,5, valamint a 10 és 5 kilométeres távra vállalkozók mellett a környék 11 iskolájából több mint 200 gyermek jelentkezett a 3 kilométeres és a 800 méteres távra.

A beregszászi félmaratonon először részt vevő Gyurta Dániel az MTI-nek nyilatkozva elmondta, azért tartotta fontosnak a részvételt a segélyszervezet rendezvényén, mert itt találkozik a sport és a jótékonyság. "Másfelől ez annak is köszönhető, hogy tisztában vagyok azzal, milyen a határon túli, közte a kárpátaljai magyarság helyzete" - tette hozzá. Hangsúlyozta, a jelenlétével szeretné felhívni a figyelmet a határon túli magyarság és az anyaország közötti kapcsolattartás fontosságára, és arra szeretne biztatni mindenkit, aki megteheti, támogassa a rászorulókat Kárpátalján a 1335-as adományvonal hívásával.

Lévai Anikó az MTI-nek kifejtette, örvendetesnek tartja, hogy egyre népszerűbb a beregszászi félmaraton, amelyre idén Kijevből is érkeztek résztvevők. Hozzátette, nagyon jó, hogy magyar és ukrán iskolák tanulói egyaránt részt vesznek a félmaratonon, így nagyon sok szülő is jelen van a rendezvényen, és ugyancsak képviseltetik magukat a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok szervezetének tagjai. Elmondta, a félmaraton minden résztvevője megkapja a segélyszervezet kék mezét az adományvonal 1353-as számával. Jelezte, fontos szerepe van a beregszászi félmaratonnak a jótékonykodásra történő figyelemfelhívás és az összefogás erősítése szempontjából egyaránt.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az MTI-nek elmondta, a hagyományosan kora ősszel rendezett közösségi sportesemény idén is kapcsolódik a Bereg Fest járási fesztiválhoz, amelynek a rendezvényeit ugyancsak a makkosjánosi stadionban tartják. A jótékonysági sportverseny része az Ökumenikus Segélyszervezet által szeptember 18-án indított 20 napos országos adománygyűjtési akciónak, amelynek keretében az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forint adományozható a kárpátaljai segélyprogram támogatására. A befolyt összeget rászoruló családok, hátrányos helyzetű gyermekek képzésének támogatására, egyedülálló idős emberek téli tüzelővel történő ellátására fordítják.

Lehel László köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik telefonhívásukkal segítik a kárpátaljai segélyakciót.

A jótékonysági rendezvény vendége volt Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, aki az MTI érdeklődésére elmondta, a szövetség tagjait adó nagyvárosok polgármesterei évente döntenek arról, kinek adják az általuk felajánlott támogatást, így tavalyelőtt és tavaly is Kárpátalja volt a kedvezményezett, mert ott van legnagyobb szükség a segítségre. Hozzátette: a támogatás célba juttatása érdekében megkeresték a leghatékonyabban működő segélyszervezeteket, így tavalyelőtt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közvetítésével kárpátaljai kórházak gyermekosztályai újultak meg, kaptak felszereléseket.

Az utóbbi két évben az MJVSZ közel 100 millió forintot fordított kárpátaljai támogatásokra.
(MTI)

Galériánk

Negyedik alkalommal szervezett jótékonysági félmaratont az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján Negyedik alkalommal szervezett jótékonysági félmaratont az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!