Nem viselhetnének vallási jelképet a rendőrök Belgiumban

Külföld, 2017.05.22

A semlegesség megtartása a rendőrség kötelességei közé tartozik, ami semmilyen vallási jelkép viselését nem teszi lehetővé - jelentette ki Jan Jambon belga belügyminiszter a La Libre Belgique című belga napilap hétfői tájékoztatása szerint.

Jambon a De Zevende Dag flamand nyelvű televíziónak adott interjújában úgy vélekedett, hogy az "egyenruha az egyenruha", a rendőrség pedig a társadalom sokszínűségét tükrözi.

Antwerpenben, egy kísérleti jelleggel hozott, a rendőrök körében vallási jelképek viselését tiltó határozatra utalva elmondta, a lehető legszélesebben értelmezett módon történik az új tagok állományba vétele, integrációjukat a vallási jelképek viselésének engedélyezése megnehezítené.

Yvan Mayeur, Brüsszel főpolgármestere szerint nem helyes a vallási szimbólumok látható viselése.

Egy közfeladatot ellátó szervezetnek "semlegesnek" kell lennie - vélekedett.

Emir Kir, a brüsszeli Saint-Josse Ten Noode kerület török származású szocialista polgármestere a Sudpresse balga napilapnak nyilatkozva kijelentette: véleménye szerint nem lehet elérni a vallási jelképek viselésének betiltását.

A napilap megjegyezte, több nyugati ország - köztük Nagy-Britannia, vagy Kanada - engedélyezi a vallási szimbólumok látható viselését, még a muzulmán fejkendő hordását is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!