Nemzeti konzultáció - Fazekas: a tömeges betelepítés megváltoztatná az ország képét

Külföld, 2017.11.13

Ha megvalósul a tömeges betelepítés, az megváltoztatja Magyarország kulturális és vallási képét, illetve nemzeti értékeit - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter hétfőn a Baranya megyei Szentlőrincen.

Fazekas Sándor a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációról rendezett lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón azt mondta: jó néhány nyugat-európai országban az látható, hogy a nemzeti kultúrák helyébe "multikulturális egyveleg" lép.

A mai multikulturalizmus annak az internacionalizmusnak az "egyenes ági leszármazottja", amely rengeteg szenvedést hozott a magyar népre és más európai nemzetekre - mondta a politikus, majd leszögezte: nem kellenek ilyen kísérletek.

"Ezt az országot úgy szeretjük, ahogy az elődeinktől örököltük. A mi generációnk is hozzátette a magáét, és szeretnénk úgy továbbadni a gyermekeinknek, unokáinknak, hogy továbbra is a magyarok országa legyen" - hangoztatta a miniszter.

Fazekas Sándor szerint Magyarország keresztény országként mindig helyt tudott állni Európa közepén; "a modernkori népvándoroltatás" idején pedig különösen fontos, hogy a magyarok egységes véleményt alakítsanak ki a kérdésben.

A migráció és a biztonság összefüggéseire térve kifejtette: a tömeges bevándorlás által érintett országokban az látható, hogy romlik a közbiztonság, romlanak a megélhetési feltételek, az életminőség drasztikusan hanyatlik.

"Bízunk abban, hogy ettől meg tudjuk kímélni az országot" - fogalmazott a miniszter, aki jelezte: a nemzeti konzultációkon az emberek véleményét szeretnék összegyűjteni, majd kiértékelni.

Nagy Csaba helyi fideszes választókerületi elnök a többi közt arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan hónap, amikor a megyénél több mint 36 ezren lépték át jogellenesen a határt.

"Szentlőrinc, Szigetvár, Harkány, Siklós, Sellye és Sásd teljes lakosságát lehetett volna lecserélni olyan emberekre, akik illegálisan jöttek be Magyarországra" - érzékeltette az akkori helyzetet a politikus.

Álláspontja szerint Brüsszel a migránskérdéshez való hozzáállásával azokat sújtja, akik betartják a jogszabályokat és azokat védi, akik nem ezt teszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!