New York polgármestere szerint a bronxi tüzet egy kisgyermek okozta

Külföld, 2017.12.29

New York polgármestere, Bill de Blasio közlése szerint a tucatnyi emberéletet követelő csütörtök esti bronxi lakástüzet az okozta, hogy egy kisgyermek a tűzhellyel játszott.

A polgármester a CNN hírtelevíziónak adott interjújában beszélt a város Bronx negyedében kitört lakástűzről. De Blasio az elmúlt évtizedek legtragikusabb tűzesetének és "elmondhatatlan tragédiának" nevezte a történteket, amelynek során egy ötemeletes ház lobbant lángra a bronxi állatkert közelében. Tizenketten - köztük egy csecsemő és négy kisgyermek - veszítette életét, négy sebesültet pedig még mindig életveszélyes állapotban ápolnak kórházban.

"Szörnyű tragédia ez az ünnepek kellős közepén, amikor mindenki a családja körében van és végre békés pillanatoknak örvendhet" - mondta Bill de Blasio. Hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok ugyan még tartanak, de az eddigi információkból az derült ki, hogy az egyik első emeleti lakásban egy kisgyermek játszadozott az égő tűzhellyel, s ez okozta a gyorsan terjedő tüzet. Kiemelte, hogy a tűzoltók perceken belül a helyszínen voltak, és a fagyos hidegben, nagyon nehéz körülmények között, "nagyszerű munkát végeztek".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!