NFL - Következnek a főcsoport-elődöntők - ELŐZETES

Külföld, 2018.01.12

A főcsoport-elődöntőkkel folytatódik a profi amerikaifutball-liga (NFL): míg az Amerikai Főcsoportban (AFC) óriási meglepetés lenne a vendégcsapatok sikere, addig a Nemzeti Főcsoportban (NFC) még tippelni is nehéz a továbbjutókra.

Az AFC-ben a címvédő New England Patriots a Tennessee Titanst fogadja. A bajnok bostoniak vezetőedzőjének, Bill Belichicknek ez lesz pályafutása 37. playoff-mérkőzése, s ezzel befogja az örökrangsor élén Tom Landryt és Don Shulát. Rossz hír a Titans számára, hogy a Patriots 2001 óta mind a hét olyan rájátszás-mérkőzését megnyerte, amikor az ellenfél irányítója pályafutása első vagy második playoff-találkozóján volt kezdő. Marcus Mariota, a Tennessee quarterbackje múlt héten a Kansas City Chiefs otthonában vezette diadalra csapatát karrierje első rájátszás-meccsén.

A hatodik bajnoki címéért küzdő Tom Brady pályafutása során eddig 20 hazai playoff-meccsen lépett pályára, s ezek közül 17-et megnyert vele a Patriots.

A másik ágon a papírforma a Pittsburgh Steelers sikerét ígéri a Jacksonville Jaguars ellen, azonban ettől függetlenül érdekesnek ígérkezik a párharc, hiszen a liga egyik legjobb védelme és legjobb támadósora kerül szembe egymással. A Jacksonville hátsóalakzata ebben a szezonban egyszer már megtréfálta a Steelerst, ugyanis az ötödik fordulóban 30-9-re nyert a Heinz Fielden úgy, hogy ötször szerezték meg Ben Roethlisberger passzát. Érdekesség, hogy az NFL történetében csak egy csapat nyert egy idényen belül kétszer is a Steelers otthonában, 2007-ben éppen a Jacksonville hajtotta végre ezt a bravúrt. Külön csemegét ígér a hazaiak két elkapójának Antonio Brownnak és JuJu Smith-Schusternek a különpárharca a Jaguars két védőjével (cornerback), Jalen Ramseyvel és A.J. Bouye-val, ugyanis amíg előbbi páros a legtöbb yardot termelte(2450), addig utóbbi duó a legjobb hatékonysággal védekezte le az elkapókat a statisztikák alapján.

Az NFC-ben a Minnesota Vikings és New Orleans Saints összecsapásán a liga legkevesebb pontját kapott védelme fogadja a második legtöbb pontot termelő alakulatát: 1990 óta hét olyan mérkőzést rendeztek a rájátszásban, ahol e tekintetben az első két helyezett játszott egymással, s ezek közül hatot a védelem nyert meg. Ezen a meccsen a futók és a futás elleni védekezés nagy csatája lesz látható: a New Orleansnál a Mark Ingram, Alvin Kamara a futópárosok közül a legtöbb megtett yardot (3094) és a legtöbb touchdownt (25) szerezte a szezonban, míg a Vikings engedte összességében a legkevesebb yardot a futóknak (1584) és a legkevesebb td-t (8) is.

A Philadelphia Eagles és az Atlanta Falcons összecsapásának különlegessége, hogy az Eagles, mint az NFC bajnoka, a fogadóirodáknál még a hazai pálya ellenére is az esélytelenebb, ugyanis az alapszakasz vége előtt két fordulóval az irányító Carson Wentz súlyos térdsérülést szenvedett, így a csere Nick Folesnak kell játszania a tavalyi Super Bowl vesztese ellen.


A program (magyar idő szerint):

Főcsoport-elődöntők:

AFC:
New England Patriots-Tennessee Titans, vasárnap 2.15
Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars, vasárnap 19.05

NFC:
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons, szombat 22.35
Minnesota Vikings-New Orleans Saints, vasárnap 22.40
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!