Nőtt az odesszai tűzeset halálos áldozatainak száma

Külföld, 2019.12.07

(MTI/TASZSZ) - Az ötödik halálos áldozatot találták meg szombaton a mentőalakulatok az odesszai gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában szerdán történt súlyos tűzeset után folytatott kutatás során - közölte az ukrán katasztrófavédelem (DSZNSZ).

Az eddigi adatok szerint a tűzben öten veszítették életüket, 31-en szenvedtek különböző sérüléseket, közülük 17-et kórházban ápolnak. Az ukrán rendőrség 10 eltűnt személyt tart nyilván.

A hatalmas tűz a szakközépiskolának helyet adó történelmi épületben szerda délelőtt tört ki. Amikor felcsaptak a lángok, több mint 400-an tartózkodtak az iskolában. A tűz okáról még nem tájékoztattak a hatóságok. Az odesszai hatóságok kétnapos gyászt hirdettek.

Odessza megye helyettes rendőrkapitánya, Szerhij Sajhet szombaton közölte, hogy a vizsgálat elsődleges eredményei alapján két embert gyanúsítanak a tűzeset kapcsán, akiket rövidesen az Odessza megyei ügyészségre szállítanak, és vádat emelnek ellenük. A megyei rendőrség sajtóosztálya szerint a rendőrségi vezető nem zárta ki, hogy a nyomozás előrehaladtával emelkedhet a gyanúsítottak száma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!