Növekedett Belgium lakossága tavaly

Külföld, 2017.06.15

Mintegy 0,48 százalékkal, 11,3 millió fölé emelkedett Belgium lakossainak száma az év elején mért adatok szerint. Az újonnan regisztráltak közül mintegy 42 ezren az Európai Unión kívüli országokból vándoroltak be - közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtökön.

A belga statisztikai hivatal adatai szerint a lakosság tavalyi növekedése elsősorban a születésszám enyhe emelkedésének köszönhető. A növekedési ütem mindazonáltal elmaradt az előző évitől.

Jelentős, 54 ezret meghaladó volt a honosításból származó új állampolgárok száma, akiknek mintegy háromnegyede, valamivel többen 42 ezren származtak Európán kívüli országból.

A beszámoló szerint a népességnövekedés Belgium tartományai között jelentős eltérést mutat. A legjelentősebb - az előző évhez képest 0,7 százalékos - gyarapodást Flandriában, az ország flamand nyelvű, északi régióiban, ott is főként Antwerpenben és környékén regisztrálták. A legkevésbé gyarapodó régió tavaly a francia nyelvű Vallónia Hainaut nevű városának környéke volt.

A januári adatok azt mutatják, hogy Belgium lakosságának 50,8 százaléka nő, 49,2 százaléka férfi. Ez a nagyjából kiegyenlített arány az ország valamennyi régiójára - kis eltéréseket mutatva - igaz - írták.

Az adatok szerint Flandria adja Belgium lakosságának több mint felét. A flamand nyelvű régióban mintegy 6,5 millióan laknak, amíg a francia nyelvű Vallóniában 3,6 millióan. Az önálló közigazgatású belga főváros, Brüsszel lakosságszáma januárban megközelítette a 1,2 milliót - írta a napilap.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!