Őrizetbe vettek a brit parlamentnél egy embert, akinél kés volt, nem terrorcselekmény történt

Külföld, 2017.06.16

Őrizetbe vettek pénteken a londoni parlament közelében egy embert, akinél kés volt. A rendőrség tájékoztatása szerint sérülés nem történt, az incidens véget ért, a környéket nem zárták le, a gyalogos- és a járműforgalom zavartalan. A Scotland Yard közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.

Az Evening Standard londoni napilap éppen ott járt egyik munkatársának beszámolója szerint a férfival szemben a rendőrök elektromos sokkolót használtak, de ezt a hatóságok nem erősítették meg.

A brit büntetőjog alapján szabadságvesztéssel sújtható bűncselekménynek számít támadófegyverként használható bármilyen tárgy, így kés birtoklása is közterületen.

A londoni parlament környékén különösen magas fokú a rendőri készültség azóta, hogy március végén egy magányos merénylő járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a közeli Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament bejáratánál késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Június elején három terrorista egy furgonnal a London híd járdájára hajtott fel, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Ebben a támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek. A kiérkező fegyveres rendőri egység mindhárom merénylőt az első bejelentéstől számított nyolc percen belül agyonlőtte.

A legnagyobb forgalmú londoni hidakon a két merénylet óta betonelemekből épített korlátokat helyeztek el az úttest és a járdák között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!