Őrizetbe vettek egy lengyel újságírót Moszkva elővárosában

Külföld, 2018.02.27

Őrizetbe vették idegenrendészeti szabályok megsértése címén Tomasz Maciejczuk lengyel újságírót és bloggert kedden Moszkva Mityiscsi elnevezésű elővárosában.

Maciejczukot, aki gyakori szereplője az orosz tévécsatornák politikai vitaműsorainak, a mityiscsi városi bíróság sajtóosztálya szerint bírság és kitoloncoltatás fenyegeti, amiért hamis adatokat adott meg az idegenrendészeti nyilvántartásba vételéhez.

A nap folyamán korábban orosz rendvédelmi szervek kiszivárogtatták a sajtónak, hogy Maciejczuknál házkutatást tartottak az ellene nemzetiségi alapon való viszálykeltés gyanúja alapján indított eljárás keretében. Egyúttal megvizsgálták az is, hogy az újságíró jogszerűen tartózkodik-e Oroszországban.

Az olykor politológusként is emlegetett Maciejczuk "oroszellenes kijelentései" miatt 2016 novemberében a TVC, 2017 áprilisában pedig az NTV szövetségi tévécsatorna élő adásában tört ki dulakodás. Az újságírót, aki felbukkant a kelet-ukrajnai konfliktus helyszínén, tavaly áprilisban öt évre kiutasították Ukrajnából.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!