Orosz elnökválasztás - Lavrov: Moszkva kész fogadni az EBESZ megfigyelőit

Külföld, 2018.02.01

Oroszország kész fogadni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőit a március 18-i elnökválasztáson, ezzel kapcsolatban minden kérdés tisztázott - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután csütörtökön Moszkvában fogadta olasz hivatali partnerét, Angelino Alfanót, az EBESZ soros elnökét.

Lavrov szerint Moszkva reméli, hogy az EBESZ és a szervezet parlamenti közgyűlésének küldöttsége szorosan együttműködik majd a többi meghívott megfigyelővel.

Alfano egyebek között arról szólt, hogy az ukrajnai konfliktus rendezése, az újabb eszkalálódás kiküszöbölése és az EBESZ-megfigyelők biztonságának szavatolása az olasz EBESZ-elnökség egyik prioritása. Mint elmondta, Olaszország támogatja a krízis megoldásával foglalkozó eddigi formációk, vagyis az orosz-ukrán-német-francia felállásban működő "normandiai csoport" és az EBESZ-en belüli háromoldalú kapcsolattartó csoport fenntartását.

Az olasz tárcavezető úgy vélekedett, hogy 2018 a válságból való kilábalás kezdetének éve lesz Líbiában. Mindkét külügyminiszter támogatásáról biztosította az ENSZ-nek azt a kezdeményezését, hogy a lehető legszélesebb körben folyjon párbeszéd a rendezésről az észak-afrikai országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!