TV műsor

Orosz lap: egy ENSZ-jelentés szerint az EU 100, Moszkva pedig 55 milliárd eurót bukott a szankciókon

Külföld, 2017.09.14

Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta - idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.

Az algériai Dzsazairi a világszervezet megbízásából az egyoldalú kényszerítő intézkedéseknek az emberi jogokra gyakorolt negatív hatásait vizsgálja. A különmegízott ezúttal augusztusi oroszországi látogatásának eredményeit összegezte.

Az orosz újság szerint Dzsazairi arra a fő következtésre jutott, hogy az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívnak bizonyultak, mert a globalizáció következtében visszaütöttek azokra, akik bevezették őket. Az ENSZ tisztségviselőt Moszkvában a kormányzat, az üzleti élet és a diplomácia képviselői fogadták, de a büntetőintézkedéseket alkalmazó országok - az EU és az Egyesült Államok - külképviseleteinek munkatársai nem kívántak vele találkozni - írta a Nyezaviszimaja Gazeta.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!