Oroszországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalomcsökkenés, emelkedett a munkanélküliség augusztusban

Külföld, 2020.09.21

Oroszországban az elemzők által vártnál nagyobb mértékben gyorsult a kiskereskedelmi forgalom csökkenése augusztusban, amikor a becsültnél nagyobb volt a munkanélküliség is.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint augusztusban 2,7 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, miután júliusban szerényebb, 1,9 százalék volt a visszaesés éves összevetésben. Elemzők kisebb, 2,3 százalékos kiskereskedelmi forgalomcsökkenésre számítottak a múlt hónapra.

Júniusban éves szinten 7,7 százalékra mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom csökkenése a májusi 19,2 százalékos esést követően, ugyanis fokozatosan újranyitottak a boltok azután, hogy a koronavírus-járvány miatt áprilistól csaknem másfél hónapig zárva voltak.

Az idei második negyedévben 16,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom éves szinten és 16,1 százalékkal hanyatlott az első negyedévvel összevetve Oroszországban.

Ugyancsak a statisztikai hivatal tette közzé, hogy augusztusban 6,4 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta a júliusi 6,3 százalékról. Szakértők azzal számoltak, hogy a ráta 6,2 százalékra csökken.

Augusztusban 4 millió 808 ezer munkanélkülit tartottak nyilván Oroszországban, ami 77 ezerrel több a júliusinál.

A ráta júniusban 6,2 százalék volt, áprilisban 5,8 százalék, márciusban pedig 4,7 százalék.

A munkanélküliség tavaly augusztusban 4,3 százalék volt, 1991 óta a legalacsonyabb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!