Paul Manafort megkezdte a kért dokumentumok átadását az orosz szálakat vizsgáló szenátusi bizottságnak

Külföld, 2017.07.26

Paul Manafort, a Trump-kampány volt menedzsere kedden későn este megkezdte a kért dokumentumok továbbítását az orosz szálakat vizsgáló szenátusi bizottságnak.

Manafort a választási kampány kezdetén rövid ideig volt Donald Trump kampánystábjának vezetője, de Trump - miután tudomást szerzett ukrajnai kapcsolatairól - négy hónap múltán megvált tőle.

A szenátus igazságügyi bizottsága, amely szintén vizsgálatot folytat Oroszországnak a tavalyi választási kampányba történt beavatkozási kísérleteiről, szerdára hívta be meghallgatásra a volt kampánymenedzsert. Manafort azonban hosszas egyeztetés után közölte: nem hajlandó részt venni a meghallgatáson. Sikerült viszont megállapodni vele, hogy az ügyről régóta kért dokumentumokat elkezdi továbbítani a kongresszusnak.

A volt kampánymenedzser - Jared Kushner, az elnök veje és tanácsadója, valamint ifjabb Donald Trump, az elnök idősebbik fia mellett - az orosz szálak vizsgálatainak egyik kulcsfigurája. Kedden megjelent a szenátusban és zárt ajtók mögött informálta a hírszerzési bizottság tagjait. Mint szóvivője, Jason Maloni később közölte: "minden kérdésre részletesen és kielégítően választ adott".

Bár a hírszerzési bizottságban elhangzottak nem voltak nyilvánosak, kiszivárgott - és az amerikai sajtó több orgánumában is megjelent - hírek szerint a szenátorok egy tavaly júniusban, a New York-i Trump-toronyban oroszokkal tartott találkozóról faggatták a volt kampányfőnököt.

Paul Manafort ellen külföldi félnek történt, be nem jelentett lobbitevékenység miatt is vizsgálat folyik. Kedden egyébként, szintén zárt ajtók mögött, folytatódott Jared Kushner meghallgatása a szenátus hírszerzési bizottságában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!