Putyin: különbséget kell tenni a korrupció ellen valóban harcolók és azok között, akik kihasználják a harcot

Külföld, 2017.04.24

Különbséget kell tenni azok között, akik valóban küzdeni akarnak a korrupció ellen, és akik ezt a harcot megpróbálják a saját politikai céljaikra és önreklámra felhasználni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy hétfői szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

Ezzel Putyin, anélkül, hogy nevén nevezte volna, Alekszej Navalnij ellenzéki politikust bírálta, aki március 26-án országos megmozdulást szervezett, miután súlyos korrupcióval vádolta meg Dmitrij Medvegyev miniszterelnököt. Navalnij korábban közölte, hogy indulni kíván a jövő évi orosz elnökválasztáson.

Az orosz vezető Ukrajnát hozta fel példaként, ahol 2014-ben a korrupció elleni harc volt a tiltakozók egyik legfontosabb jelszava. Az ottani elnök hatalmát akkor megdöntötték, ám Putyin szerint a korrupciós helyzet azóta csak tovább romlott.

"Ezt már megtanultuk, ezt már láttuk az úgynevezett +arab tavasz+ példáján, és jól tudjuk, hogy a dolog mivé változott. Ezt látjuk Ukrajna példáján is" - mondta.

Az elnök szerint a korrupcióellenes harc az államiság, a hatalom szervei iránti bizalom megerősítésének egyik fő iránya.

"Aktívan kell ez (a korrupció) ellen harcolnunk, hogy a különféle kalandorok ne tudják ezt a saját céljaikra felhasználni, meg kell mutatnunk az embereknek, hogy az állam önmagában is képes hatékonyan harcolni és ezt meg is teszi" - hangoztatta Putyin.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!