Radikális Európai Demokraták néven indított mozgalmat Ujhelyi István

Külföld, 2017.11.14

Radikális Európai Demokraták (RED) néven új mozgalmat hirdetett meg kedd délután Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, aki szerint a kontinens és benne Magyarország jövője kizárólag gyökeres változásokkal biztosítható.

A képviselő leszögezte: a RED nem politikai párt, hanem egy európai ügyekkel foglalkozó mozgalom, amely "egyszerre utasítja el a jelenlegi magyar kormány Európa-ellenes politikáját, illetve áll ki az EU működésének mielőbbi átfogó reformja mellett".

Kiemelte ugyanakkor, számukra a radikalizmus nem a szélsőségességgel, a kirekesztéssel vagy az alpári stílusú politizálással egyenlő, hanem az átfogó, érdemi és mielőbbi változás akaratával.

Miközben a magyarok nagy többsége továbbra is Európa-párti, a Fidesz "szélsőségesen Európa-ellenes" lett, de nem engedhető meg, hogy az Orbán-kormány kockára tegye Magyarország uniós tagságát - hangsúlyozta Ujhelyi, aki élőben jelentkezett be Strasbourgból a Facebookon.

Kijelentette, azért fontos megőrizni Magyarország uniós tagságát, hogy "békét, biztonságot, stabil évtizedeket és évszázadokat biztosíthassunk a magyarságnak, és határok nélküliséget Ausztria felé, Erdély, Székelyföld és a Felvidék felé, valamint - amint ennek megvan a lehetősége - a Vajdaság felé".

Mint mondta, számos alkalommal megmutatkozott, hogy az EU közel sem tökéletes, s ugyan tökéletlenségében sincs érdemi alternatívája, mélyreható módosításokra és világos szemléletváltásra van szükség, például "hatékonyabb eszközrendszerre a renitens tagállami kormányok normakövetésének kikényszerítésére".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!