Reformáció 500 - Angela Merkel: Luther a mai katolikus egyházat látva az ökumenét választaná

Külföld, 2017.05.25

A reformáció elindítója, Luther Márton XVI. századi német szerzetes a mai katolikus egyház működését látva egész biztosan a felekezetek közötti együttműködést, az ökumenét választaná - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben egy pódiumbeszélgetésen, amelyet a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából rendeztek a 36. Német Evangélikus Egyházi Napok (DEKT) keretében.

A kancellár a német főváros jelképének számító Brandenburgi kapu előtt - szabad téren - Barack Obama volt amerikai elnökkel tartott beszélgetésen, több tízezer néző előtt elmondta, hogy számára a kereszténység elsősorban annak belátását jelenti, hogy minden ember egyformán Isten teremtménye, és senki sem hibátlan.

Ez arra int, hogy alázattal kell megközelíteni az élet dolgait és állhatatosan kell dolgozni. Nem szabad mindig csak a következő napokra vagy hónapokra tekinteni, hanem hosszú távon kell gondolkodni, mert a történelem abból áll, hogy a kedvező irányú törekvéseket állandóan visszaveti valami.

A menekültválság németországi kezelése is azt mutatja, hogy szolidaritással és áldozatvállalással nagyszerű eredményeket lehet elérni - mondta Angela Merkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!