Rekordszámú fegyvert koboztak el az amerikai repülőtereken az elmúlt héten

Külföld, 2017.07.24

Rekordszámú, 89 fegyvert koboztak el az amerikai Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) szakemberei amerikai repülőtereken egyetlen hét alatt - közölte a szervezet hétfőn honlapján.

A jelentés szerint a 89 lefoglalt fegyverből 74 töltve, 27 pedig csőre töltött állapotban volt. Az utasok ezeket az eszközöket kézipoggyászban akarták a gépek fedélzetére vinni, a szakemberek az utasbiztonsági ellenőrzésen szúrták ki őket. A fegyverviselés az Egyesült Államokban megengedett, de fegyvert nem szabad a repülőgépekre felvinni.

A TSA szerint a lefoglalt fegyverek többsége maroklőfegyver volt, amelyeket különböző helyekre rejtve próbáltak átcsempészni az ellenőrzésen. Volt olyan 40-es kaliberű, amelyet egy kerekesszék háttámlájába rejtettek el, de volt olyan töltött, 22-es kaliberű fegyver, amelyet övre csatolva, farpofái közé rejtve akart tulajdonosa a gép fedélzetére vinni.

Az elmúlt héten a szakemberek kiszúrtak egy tankba való gyakorló robbanófejet is, amelyet az utas El Pasóban akart kézipoggyászban a gépre vinni. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a robbanófej hatástalanítva volt.

A TSA korábbi tájékoztatása szerint 2016-ban 3391 fegyvert koboztak el az emberektől repülőtereken, ez 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban és háromszor annyi, mint tíz évvel ezelőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!