Republikánusok dicsérik, demokraták hiányosnak vélik Donald Trump afganisztáni stratégiáját

Külföld, 2017.08.22

Republikánus párti politikusok dicsérték, demokrata pártiak hiányosnak vélik Donald Trump amerikai elnök hétfőn este felvázolt afganisztáni és dél-ázsiai stratégiáját.

Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor a beszéd után percekkel elégedettségét fejezte ki a felvázolt afganisztáni és dél-ázsiai stratégiával. "Büszke vagyok az elnökre" - mondta a Fox televíziónak a Trumpot többnyire éles kritikával illető politikus. Graham szenátor kijelentette, hogy szerinte az elnöknek "megvan a bölcsessége és az erkölcsi bátorsága ahhoz, hogy a tábornokaira hallgasson és az ő tanácsaikat fogadja meg".

John McCain arizonai republikánus szenátor - szintén Trump egyik bírálója - közleményben örvendezett az elnöki beszédnek. A szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának elnöki tisztét is betöltő McCain szerint "nagy lépés történt a megfelelő irányba". Az agydaganata miatt Arizonában kezelés alatt álló McCain azt hangsúlyozta, hogy meggyőződése szerint most az elnök "átlendített bennünket az előző kormányzat csupán a vereséget elodázó kudarcos stratégiáján".

Dicsérte az új stratégiát Paul Ryan házelnök is, Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi csoportjának vezetője pedig azt emelte ki, hogy az új stratégia "körültekintő és gondos". Bob Corker, a szenátus külügyi bizottságának republikánus elnöke elégedettségének adott hangot "a kijelölt irány" miatt, és hozzátette, hogy várja az új stratégia részleteit is.

A nyilatkozó demokrata párti politikusok az egyértelmű tényeket és a részleteket hiányolták. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata frakciójának vezetője közleményében leszögezte, hogy a részletek hiánya "komoly kérdéseket" vet fel. Kirsten Gillibrand, New York állam szenátora szerint a beszédből "szörnyen hiányoztak" a konkrétumok és a részletek, egy arizonai demokrata párti képviselő, Ruben Gallego pedig úgy vélte, hogy Donald Trump "az előző kormányzatok hibáit ismétli meg".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!