Rogozin ajánlatott tett az indiai űrhajósok oroszországi kiképzésére

Külföld, 2017.06.21

Ajánlatot tett az indiai űrhajósok oroszországi kiképzésére Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szerdán Moszkvában.

Rogozin ezt a két ország tudományos-technikai együttműködési bizottságának ülésén vetette fel. Mint mondta, Moszkva nagy perspektívát lát a két ország űrkutatási kooperációjában, mind az embert szállító űrrepülésben, mind az űrhajók új nemzedékének létrehozásában.

A miniszterelnök-helyettes májusban közölte, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat utasítást kapott annak tanulmányozására, hogy a BRICS-tömörülésen belül hozza létre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) alternatíváját.

A BRICS-csoport neve a tagjai közé tartozó, feltörekvő gazdaságú országok angol nevének kezdőbetűiből (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) áll össze.

Rogozin rámutatott, hogy Oroszország és az Egyesült Államok egyelőre csak 2024-ig állapodott meg a határidőn túl is üzemképes űrállomás hasznosításáról. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az amerikaiak emellett asztronautáikat ismét önerőből, saját eszközeiken készülnek feljuttatni a világűrbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!