RÖVIDHÍR - Aradi vértanúk - Az örök magyar szabadságigényről beszéltek az aradi megemlékezés szónokai

Külföld, 2018.10.06

Az örök magyar szabadságigényről beszéltek az aradi vértanúk emléknapján Aradon a Szabadság-szoborcsoportnál tartott szombati megemlékezés magyar szónokai.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, felidézvén az 1848-49-es szabadságharc eseményeit, Felix zu Schwarzenberg korabeli osztrák miniszterelnököt idézte, aki megsemmisíteni való lázadóknak minősítette a magyarokat.

"Schwarzenbergnek nem lett igaza. Nem tudták elpusztítani a magyarok szabadságszeretetét, megsemmisíteni a függetlenség utáni vágyát. Ez nemzedékek közös öröksége, mi sem tékozolhatjuk el" - jelentette ki az államtitkár.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke kijelentette: a magyar szabadsághoz felelősség is tartozik, amely a szülőföldhöz köthető.

"Nekünk a szülőföldön kell szabadnak lennünk, és a szülőföldért kell szabadnak lennünk. Nekünk a szülőföldünkön a szabadságért kell harcolni, illetve minden olyan helyen, ahol a szülőföldünkért tenni tudunk" - jelentette ki az RMDSZ elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!