Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb

Külföld, 2018.01.13

Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon.

"Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a legjobb csapat, a legjobb edzői stáb, a szövetség is tökéletes körülményeket biztosít a felkészüléshez" - jelentette ki az MTI érdeklődésére a 26 éves sportoló.

Krueger elmondta: nagyon várta ezt a pillanatot, mert sportolóként azt a legnehezebb megélni, amikor edz nap mint nap, de a tudását nem mutathatja meg. A pittsburgh-i születésű sportoló három éve tréningezik a magyar csapattal, és két esztendeje döntött az országváltás mellett, ami után egy idényt kötelezően ki kellett hagynia, így ebben a szezonban versenyezhet először.

Az amerikai válogatottal 2011-ben junior-világbajnokságon, illetve 2014-ben a világkupa-sorozatban szereplő versenyző indulhatna a phjongcshangi téli olimpián, mivel megvan a magyar állampolgársága, de úgy véli, túl későn lendült formába, így nem tartja valószínűnek, hogy ő lesz a váltó ötödik tagja.

"Voltak fizikális problémáim a nyári szünetben. Emiatt nagy hátrányt kellett ledolgoznom. Most annak örülök, hogy az Eb-n tagja lehettem a váltónak, és segíthettem a csapatot, amelynél nincs jobb" - mondta Krueger, aki 1000 és 1500 méteren sikerrel vette a pénteki drezdai selejtezőket.

Az 500 méterrel kapcsolatban megjegyezte, sosem volt erőssége a legrövidebb táv, így egyáltalán nem csalódott, hogy abban nem sikerült továbbjutnia, főleg, hogy a legrosszabb, ötös pozícióból rajtolt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!