Sargentini-jelentés - Román liberális EP-képviselő: kettős mércén alapul Magyarország elmarasztalása

Külföld, 2018.09.12

Kettős mércén alapuló, politikailag elhibázott lépésnek nevezte Magyarország elmarasztalását szerdán Norica Nicolai román európai parlamenti képviselő, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) képviselőcsoport egyik alelnöke.

Az EP liberális frakciójának tisztségviselőjét a Mediafax hírügynökség kérdezte az Európai Parlamentben (EP) elfogadott Sargentini-jelentésről.

"Szerintem politikailag elhibázott lépés, mert Magyarország egy sor problémát megoldott azok közül, amelyeket az Európai Bizottság felvetett. Nem tartom szerencsésnek ezt a megoldást, már csak azért sem, mert (Lengyelország után) már a második olyan országról van szó, amely ilyen elbánással szembesül" - mutatott rá az EP-képviselő.

Nicolai kifejezte meggyőződését, hogy a Sargentini-jelentés kettős mércét alkalmaz, amikor a jogállamiság tiszteletben tartását értékeli az egyes tagállamokban.

"Szlovákiában is voltak gondok az igazságszolgáltatással, és senki nem tett erre megjegyzést. Olaszországban is érzékelhetők kisiklások, és ezeket sem tette senki szóvá" - idézte a román EP-képviselőt a Mediafax.

Norica Nicolai annak a - Romániában szintén ALDE-nak rövidített - bukaresti szociálliberális kormánykoalícióban részt vevő Liberálisok és Demokraták Szövetségének a képviselője, amelyet Calin Popescu Tariceanu szenátusi elnök alapított 2015-ben, miután a 140 éves múltra visszatekintő (Klaus Iohannis államfőt támogató) román Nemzeti Liberális Párt egy másik jobbközép párttal olvadt össze, és átigazolt az Európai Néppártba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!